Προφήτης Ηλίας

Το μοναστήρι του προφήτη Ηλία βρίσκετε στο υψηλότερο σημείο της Σαντορίνης σε υψόμετρο 567 μέτρων, ανάμεσα στο Καμάρι και τον Πύργο.Ανεβαίνοντας στο μοναστήρι το πρώτο που κερδίζει τον επισκέπτη, είναι η μαγική θέα. Οι τοίχοι γύρω από την μονή θυμίζουν φρούριο.
Το μοναστήρι χτίστηκε το 1712 και από τότε παίζει σημαντικό ρόλο στην ζωή της Σαντορίνης. Από το 1806 έως το 1845 η μονή του προφήτη Ηλία λειτουργούσε σαν σχολείο της ελληνικής γλώσσας και λογοτεχνίας.Η παρακμή του μοναστηριού άρχισε μετά τον μεγάλο σεισμό του 1956, όπου κάποια από τα κτήρια του υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
    Το μοναστήρι σήμερα διαθέτει έναν μεγάλο αριθμό εικόνων και βιβλίων (1200 περίπου) καθώς και αντικείμενα της Ελληνικής Ορθόδοξης εκκλησίας και εθνογραφικό υλικό. Επίσης το μοναστήρι είναι γνωστό για την υποδηματοποιία του, την παραγωγή κρασιού, κεριού και τέλος παραδοσιακών προϊόντων.



Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν




Είσαι χρήστης iPhone, Android ή Windows Mobile? Κατέβασε δωρεάν το spot4U στην συσκευή σου και βρες τα πάντα στην Σαντορίνη. Γρήγορα εύκολα και δωρεάν! Κλικ εδώ