Τα μουσεια της Σαντορινης

Αρχαιολογικό Μουσείο (Φηρά)


Το αρχαιολογικό μουσείο της Σαντορίνης χτίστηκε το 1960 μια και το προηγούμενο μουσείο γκρεμίστηκε στον σεισμό του 1956. Αν και πολλά από τα αρχαιολογικά εύρηματα της Θήρας φιλοξενούνται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, το μουσείο της Σαντορίνης στα Φηρά περιέχει ευρήματα από ανασκαφές από ολόκληρο το νησί.


Διαβάστε περισσότερα...


Μουσείο Προϊστορικής Θήρας


Το Μουσείο Προϊστορικής Θήρας είναι μοναδικό στο είδος του Περιφερειακό Μουσείο. Φιλοξενεί ευρήματα που προέρχονται από τις ανασκαφές της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας στο Ακρωτήρι, από τις παλαιές ανασκαφές του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου στη θέση Ποταμός, από τις ανασκαφές της ΚΑ΄ Εφορείας Αρχαιοτήτων σε διάφορες θέσεις της Θήρας, από περισυλλογές και παραδόσεις. Με την έκθεση γίνεται μια προσπάθεια να σκιαγραφηθεί η πορεία της Θήρας στους Προϊστορικούς χρόνους μέσω επιλεγμένων ευρημάτων από τις χιλιάδες που υπάρχουν στις αποθήκες, μια πορεία δυναμική και δημιουργική που κατέστησε το νοτιότερο νησί των Κυκλάδων ένα από τα σπουδαιότερα αιγαιακά κέντρα κατά τον 18ο και 17ο αιώνα π.Χ.

Διαβάστε περισσότερα...



Λαογραφικό Μουσείο



Στον οικισμό Κοντοχώρι, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Φηρών βρίσκεται το Λαογραφικό Μουσείο Σαντορίνης, όπου λειτουργεί από το 1973.
Εκεί όπου ένας άνθρωπος με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στην λαογραφική παράδοση του τόπου του, αποφάσισε να δημιουργήσει αυτόν τον χώρο που σκοπό έχει τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Σαντορίνης. Ο Εμμανουήλ Λιγνός, δικηγόρος, δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα», δημιούργησε αυτήν την τεράστια πηγή γνώσης, πραγματικό στολίδι για την Σαντορίνη. Η ποικιλία αλλά και ο πλούτος των εκθεμάτων, πραγματικά εκπλήσσει τον επισκέπτη.


Διαβάστε περισσότερα... 
Είσαι χρήστης iPhone, Android ή Windows Mobile? Κατέβασε δωρεάν το spot4U στην συσκευή σου και βρες τα πάντα στην Σαντορίνη. Γρήγορα εύκολα και δωρεάν! Κλικ εδώ