Μετακίνηση στην Σαντορίνη - Σκέφτομαι πράσινα, σκέφτομαι οικονομικά




Είναι γεγονός ότι για ολιγοήμερες διακοπές το κόστος μεταφοράς του αυτοκινήτου προς ένα νησί είναι οικονομικά ασύμφορο. Ειδικά για όσους σκοπεύουν νε μετακινηθούν με αεροπλάνο δεν τους παρέχετε καν η δυνατότητα αυτή.

Η πιο φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση είναι το ποδήλατο. Εκτός από μεταφορά το ποδήλατο, αποτελεί και μια πολύ καλή ήπια άσκηση. Η Σαντορίνη είναι ένα νησί το οποίο δίνει πολλά κίνητρα στον επισκέπτη να την ανακαλύψει ποδηλατώντας . Τα μαγικά της χρώματα και αρώματα είναι αρκετά για να νοικιάσετε ένα ποδήλατο και να την εξερευνήσετε.  Διαβάστε περισσότερα για την ποδηλασία στην Σαντορίνη ΕΔΩ.

Τώρα εάν οι μεγάλες ανηφόρες δεν αποτελούν πρόκληση για εσάς, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η Σαντορίνη τους καλοκαιρινούς μήνες προσφέρει πολύ καλή συγκοινωνία προς κάθε προορισμό καθώς επίσης από και προς το λιμάνι και τι αεροδρόμιο και μάλιστα στο 15% της τιμής ενός ταξί για την αντίστοιχη διαδρομή. Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα δρομολόγια των λεωφορείων κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

Μειονέκτημα των Μ.Μ.Μ. για πολύ κόσμο   αποτελεί το ωράριο τους, ειδικά τις βραδινές ώρες κι έτσι στρέφονται στην ενοικίαση αυτοκινήτου ή μηχανής. Όσοι επιλέξετε να ενοικιάσετε αυτοκίνητο στις διακοπές σας να έχετε στα υπόψιν  σας τα εξής:
  • Προτιμήστε αυτοκίνητα μικρού κυβισμού. Ρυπαίνουν λιγότερο το περιβάλλον και το ημερήσιο κόστος ενοικίασης είναι όσο το κόστος του ταξί για μία διαδρομή με επιστροφή.
  • Επιλέξτε αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας. Εκτός της μικρής εκπομπής ρύπων, έχουν και μικρότερη κατανάλωση καυσίμων. Κατά συνέπεια οι βόλτες σας στην Σαντορίνη θα σας κοστίσουν ακόμα πιο οικονομικά.
  • Κάντε μία μικρή έρευνα αγοράς πριν προχωρήσετε στην ενοικίαση. Μπορείτε να κλείσετε το αυτοκίνητο με τα παραπάνω χαρακτηριστικά έως 40% φθηνότερα , κάνοντας μια απλή αναζήτηση στο ίντερνετ.


Τέλος θα ήταν καλό να μην ξεχνάμε ότι η ασφάλειά μας πρέπει να ακολουθεί και στις διακοπές. Φοράμε πάντα το την ζώνη ασφαλείας ή το κράνος μας και δεν καταναλώνουμε αλκοόλ όταν πρόκειται να οδηγήσουμε.