Aegagros Caldera Houses


Ο Αίγαγρος αποτελείται από πέντε αυτόνομα παραδοσιακά σπίτια στην καλντέρα Μεγαλοχωρίου τα οποία τα λειτουργούμε με αγάπη, μεράκι, σεβασμό στο περιβάλλον και την παράδοση.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Η οικογένεια Ακύλα – Καταγωγή από το Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης. Τρία αδέρφια – τρεις οικογένειες, οι οποίες έχουν τα σπίτια τους στην καλντέρα του Μεγαλοχωρίου Σαντορίνης, σε μια έκταση αμπελώνων 6 στρεμμάτων απέναντι από το Ηφαίστειο. Αυτά ακριβώς τα σπίτια είναι που μεταμορφώσαμε βάσει αναγκών των καλεσμένων μας για να δημιουργήσουμε τον Αίγαγρο.

Στην ιδια εκταση υπαρχει και το  εκκλησάκι ης Αγιας Μαρινας - 17ου αι. - χτισμένο από αρχαίους μαρμάρινους λίθους και από τα πετρώματα της Σαντορίνης. ‘Έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο μνημείο από το Υπουργείο Πολιτισμού και από τον 18ο αι. περνά από γενιά σε γενιά στην οικογένειά μας. Έτσι λοιπόν και εμείς από την μεριά μας την φροντίζουμε και για αυτο διοργανώνουμε το παραδοσιακό πανηγύρι προς τιμήν της μια φορά τον χρόνο στις 17 Ιουλίου, με Σαντορινια φαβα, ελιες, ντοματακια και καλο κρασι για ολους!





ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΓΡΟΥΟικίες των 55τμ: Προσφέρουμε τρεις πλήρως εξοπλισμένες οικίες των 55 τμ. με τις δικές τους ιδιωτικές αυλές που φτάνουν μέχρι τα 100τμ και έχουν χτιστά τραπέζια με τους πάγκους τους. Στα σπίτια αυτά υπάρχει μια κρεβατοκάμαρα στη σοφίτα με ένα κρεβάτι queen/king size. Στο ισόγειο υπάρχουν δύο καναπέδες-κρεβάτια, μια πλήρως εξοπλισμένη κουζινίτσα, τραπεζαρία για 4-6 άτομα, γραφείο και τουαλέτα. Κάθε ένα από αυτά τα σπιτάκια μπορεί να φιλοξενήσει έως και 4 άτομα.

Οικία των 90τμ: Πλήρως εξοπλισμένη οικία των 90 τμ. με την αυλή της (150τμ.) η οποία βλέπει δύση και ανατολή. Η αυλή έχει δύο εξωτερικά χτιστά τραπέζια με τους πάγκους τους, ενώ το σπίτι έχει δύο μπάνια, δυο κρεβατοκάμαρες, κουζίνα, καθιστικό και τραπεζαρία. Αυτό το σπίτι φιλοξενεί μέχρι και 6 άτομα.

Οικία 50τμ: Ένα πλήρως εξοπλισμένο σπίτι των 50 τμ., το οποίο βρίσκεται στον 1ο όροφο του κεντρικού κτιρίου του συγκροτήματος.Το σπίτι αυτό έχει το πλεονέκτημα μιας μοναδικής θέας, λόγω της θέσης και τοποθεσίας του στον αμπελώνα. Βγαίνοντας στην μεγάλη του βεράντα ή στο μικρό του μπαλκονάκι έχει κανείς την αίσθηση πως μπορεί να αγκαλιάσει το Aιγαίο. Το σπίτι έχει ένα μπάνιο, μία κρεβατοκάμαρα με ένα κρεβάτι queen/king size, κουζίνα, καθιστικό/τραπεζαρία και δύο καναπέδες-κρεβάτιαΑυτό το σπίτι φιλοξενεί μέχρι και 4 άτομα.

Αυτό που κάνει τον Αίγαγρο να διαφέρει από τα άλλα ξενοδοχεία που βρίσκονται στην καλντέρα της Σαντορίνης είναι ακριβώς το γεγονός πως  δεν είμαστε ένα συμβατικό ξενοδοχείο. Οι επισκέπτες δεν νοιώθουν σαν πελάτες, αλλά σαν φιλοξενουμενοι. Δέχονται την φιλοξενία που τους προσφέρουμε από καρδιάς, νοιώθουν σαν να είναι στο σπίτι τους. Και αυτό είναι το αποτέλεσμα της θετικής ενέργειας, της ειλικρίνειας και αμεσότητας των οικοδεσποτών, καθώς και της αισθητικής μας.

Η διαρρύθμιση των σπιτιών, τα παλιά έπιπλα, οι αναπαλαιωμένοι μπουφέδες της γιαγιάς, οι κυκλαδικοί καναπέδες, τα κεντητά κουρτινάκια στα παράθυρα, όλα είναι τόσο προσεγμένα και φροντισμένα που μόνο σε έναν προσωπικό χώρο θα μπορούσε κανείς να τα βρει. Αντί για πισίνα, φτιάξαμε έναν πλούσιο κήπο και ένα υπέροχο μποστάνι! Κάθε χρόνο καλλιεργούμε παραδοσιακούς καρπούς από βιολογικά ντοματάκια Σαντορίνης, κατσουνάκια, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, φασολάκια, καρπουζάκια, πατάτες, φράουλες, και ένα σωρό άλλα ζαρζαβατικά αλλά και τα αμπέλια μας όπου στα μέσα του Αυγούστου καλούμε τους επισκέπτες μας να συμμετέχουν στην Vedema όπου πατάμε όλοι μαζί τα σταφύλια στο μικρό μας πατητήρι με θέα το απέραντο γαλάζιο και το Ηφαίστειο.


ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΙΓΑΓΡΟ.

Προσφέρουμε κάθε πρωί μοναδικά πρωινά:

Το πρωινό σερβίρεται στο σπίτι του κάθε φιλοξενούμενου είτε στις εξωτερικές αυλές που διαθέτει το κάθε σπίτι ξεχωριστά, σε μεγάλη ποικιλία τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές γεύσεις με καθημερινές εναλλαγές.

Όλα τα εδέσματά μας είναι χειροποίητα αποτελούμενα από τα βιολογικά ζαρζαβατικά του κήπου μας, ολόφρεσκα μυρωδικά με τα οποία φτιάχνουμε πίτες, σουφλέ, ομελέτες κλπ.
Ολόφρεσκα δικά μας σπιτικά ψωμάκια, τσουρέκια, σταφιδόψωμα, brioches, σαντορινιό παντεσπάνι με μαστίχα, κέικ κα.
Σπιτικές μαρμελάδες και παραδοσιακά γλυκά όπως λουκουμάδες, τηγανίτες, ή και ολόφρεσκα γλυκά ψυγείου.
Φρέσκους χυμούς από φρούτα εποχής, παραδοσιακά σαντορινιά και ελληνικά τυριά και εξαιρετικής ποιότητας αλλαντικά.

Το καλωσόρισμα:
Υποδεχόμαστε τους επισκέπτες πάντα με ένα πλούσιο σπιτικό σαντορινιό μεζέΝτοματοκεφτέδες, άσπρες τηγανιτές μελιτζάνες, ταραμοκεφτέδες, τυρί χλωρό, σαλάτα με φύλλα σαντορινιάς κάπαρης, ντολμαδάκια και παγωμένη κρητική ρακή.

Ηλιοβασίλεμα στην καλντέρα:
Τα απογεύματα οι επισκέπτες μας κάθονται στις αυλές των σπιτιών τους απολαμβάνοντας την ηρεμία του τοπίου, και την δύση του ήλιου, γευόμενοι τα κεράσματά μας, όπως το σπιτικό κρασί των αμπελώνων μας, ή τις σπιτικές μας βυσσινάδες, τα γλυκά του κουταλιού, τα Λικέρ, ή τις δροσερές και μυρωδάτες μας κρέμες και ρυζόγαλα.
Ερχόμενοι στον Αίγαγρο, θέλουμε οι επισκέπτες μας να γνωρίσουν την παραδοσιακή και αυθεντική Σαντορίνη, όπως την ζήσαμε και εμείς στα παιδικά μας χρόνια όταν το νησί ήταν ακόμα παρθένο και ανέγγιχτο από την μαζική τουριστικοποίηση και την αλόγιστη δόμηση.

Eργαστήρια Μεσογειακής Μαγειρικής   (διάρκεια εργαστηρίου 2 ώρες)
Χρησιμοποιώντας παραδοσιακά και ολόφρεσκα προϊόντα καθώς και τα βιολογικά λαχανικά και μυρωδικά του κήπου μας, καλούμε τους επισκέπτες μας να βιώσουν ένα αξέχαστο ταξίδι στις τοπικές γεύσεις της Σαντορίνης, αποκαλύπτοντας όλα τα μικρά μυστικά της παραδοσιακής αλλά και της υψηλής γαστρονομικής ελληνικής κουζίνας.

Φτιάξτε το δικό σας Βιολογικό Κρασί!
Μια από τις καλύτερες περιόδους που μπορεί κανείς να επισκεφτεί τον Αίγαγρο είναι η περίοδος της Vedema, η περίοδος του τρύγου. Ο Αίγαγρος περιβάλλεται από πανέμορφους κήπους και αμπελώνες και κάθε χρόνο στα μέσα προς τέλη Αυγούστου γιορτάζουμε την περίοδο του Τρύγου. Με χαρούμενη και γιορταστική διάθεση και παραδοσιακά τραγούδια αφού διαλέξουμε τους καλούς και ώριμους καρπούς των σταφυλιών έναν προς έναν τους περνάμε απο το παραδοσιακό μικρό μας πατητήρι και καλούμε τους επισκέπτες μας να συμμετέχουν στην πρωτόγνωρη αυτήν εμπειρία του πατήματος των σταφυλιών και της δημιουργίας του μούστου, και του κρασιού! Όλη αυτή η γιορτή συνοδεύεται βέβαια από αλμυρές νοστιμιές και ποικιλίες, αλλά και με δοκιμές από την περσινή εσοδειά του κρασιού του Αίγαγρου αλλά και άλλων εγχώριων ποικιλιών.