Οι παραλίες της Σαντορίνης

Το ηφαίστειο της Σαντορίνης δεν δημιούργησε μόνο την μοναδική καλντέρα, αλλά και μια ακτογραμμή μοναδικού κάλους που μόνο με σπάνιο έργο τέχνης θα μπορούσε να παρομοιαστεί Μαύρες, κόκκινες, άσπρες παραλίες, μικρές και μεγάλες, κοσμοπολίτικες και ήσυχες, με κοινό παρονομαστή την άγρια και ασυνήθιστη ομορφιά. Αυτή είναι μια μικρή περιγραφή για τις παραλίες της Σαντορίνης.




Πρώτη και με διαφορά στο θέμα διασκέδασης και lifestyle, η παραλία του Περιβόλου. Οργανωμένη παραλία με ομπρέλες και ξαπλώστρες σε όλο το μήκος της, θαλάσσια σπορ και beach bars με δροσιστικά κοκτέιλ και χωρό, ο Περίβολος είναι ίσως η πιο in παραλία του νησιού. Τα μαγαζιά στον περίβολο προσφέρουν διασκέδαση, φαγητό. Ο επισκέπτης μπορεί να περάσει όλη την μέρα του στην παραλία από το πρωί, μέχρι το αργά το βράδυ σε κάποιο από τα πολυσύχναστα Bars.


Η Περίσσα είναι επίσης μία πολύ καλά οργανωμένη παραλία - ουσιαστικά είναι η συνέχεια του Περιβόλου. Είναι μια ήσυχη παραλία, πιο οικογενειακή, από της πρώτες παραλίες του νησιού που αναπτύχθηκαν και μέχρι σήμερα είναι στις πρώτες επιλογές των επισκεπτών.






Στα νότια του νησιού συναντάμε την παραλία της Βλυχάδας. Εδώ η εικόνα μιλάει από μόνη της! Τεράστιοι άσπροι βράχοι σμιλεμένοι από τους αέρηδες του Αιγαίου και την θάλασσα, μαύρη άμμος και χοντρά βότσαλα συνθέτουν ένα Σεληνιακό τοπίο που σπάνια μπορεί κάποιος να το συναντήσει σε άλλο μέρος του πλανήτη.


Η κόκκινη παραλία


Σε απόσταση αναπνοής από τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου βρίσκεται η κόκκινη παραλία. Το όνομά της προδίδει και το χρώμα της. Το ηφαίστειο έκανε μια χρωματική επιλογή σε βαθύ κόκκινο βράχο και άμμο. Η πρόσβαση γίνεται με τα πόδια, αφού κάνετε μια μικρή ανάβαση και κατάβαση. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες έχετε πρόσβαση και με καραβάκι από το Ακρωτήρι. Αξίζει τον κόπο μια και το θαύμα της φύσης που θα αντικρίσετε θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω. Μια ηφαιστειακή παλέτα με σκούρο κόκκινο και βαθύ γαλάζιο!




Τελευταία στάση το Καμάρι. Μαύρη άμμος κρυστάλλινα καταγάλανα νερά πολύ καλά οργανωμένη και πεντακάθαρες παραλίες. Το καμάρι “καμαρώνει” δικαίως για τις Γαλάζιες σημαίες του. Είναι μια παραλία η οποία σε πολλά σημεία είναι εύκολα προσβάσημη σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Το μπάνιο σας στο Καμάρι πρέπει να συνδυαστεί απαραίτητα με μια επίσκεψη στην αρχαία Θήρα. Αν και η αρχαία Θήρα δεν είναι τόσο προβεβλημένη όσο το Ακρωτήρι, αξίζει να την επισκεφτείτε. Η θέα του Αιγαίου από την αρχαία πόλη είναι μοναδική. Όσοι από σας είστε λάτρεις των extreme sports, μπορείτε να σκαρφαλώσετε στο οργανωμένο αναρριχητικό πεδίου του Καμαριού.