Το μαγικό ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης



Αν υπάρχει κάτι για το οποίο η Σαντορίνη είναι πασίγνωστη σε όλον το κόσμο, τότε σίγουρα έιναι το μοναδικό της ηλιοβασίλεμα. Χιλιάδες άνθρωποι απ΄ όλο τον κόσμο ταξιδεύουν στην Σαντορίνη για να γίνουν μάρτυρες αυτού του φαινομένου.

  Θα μπορούσε κανείς να το χαρακτηρίσει σαν ένα από τα θαύματα της φύσης μια και η τελευταία χάρισε στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης απλόχερα την παλέτα τα πιο όμορφα χρώματα του κόσμου. Είναι αξιοθαύμαστο, το πως αλλάζουν τα χρώματα στο τοπίο από λεπτό σε λεπτό. Την παρατήρηση αυτή, την έκανα την πρώτη φορά καθώς κοίταζα τις φωτογραφίες που είχα τραβήξει από το ηλιοβασίλεμα. Καμία φωτογραφία δεν είχε τα ίδια χρώματα με την προηγούμενη ή την επόμενη κι ας είχαν χρονική διαφορά λιγότερη από ένα λεπτό.




  Καθώς στέκεσαι στην άκρη του γκρεμού και ζεις αυτή την μοναδική εμπειρία, υποκλίνεσαι μπροστά στο μεγαλείο της μητέρας φύσης. Όπως και να το περιγράψω, είναι μια εμπειρία και μόνο αν την ζήσει κάποιος από κοντά μπορεί να το καταλάβει, αλλά είναι και μία εμπειρία την οποία πρέπει να βιώσει κάποιος τουλάχιστον μια φορά στην ζωή του. Αδειάστε το μυαλό σας από ότι σας απασχολεί και αφήστε την αύρα του νησιού να σας “γεμίσει” τις μπαταρίες.