Πεζοπορία





Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο νησί και ο  επισκέπτης μπορεί να να θαυμάσει τις φυσικές της ομορφιές, μέσα από μοναδικά μονοπάτια. Η πεζοπορία είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γνωρίσετε το νησί. Πολλά μονοπάτια με διαφορετικούς βαθμούς δυσκολίας σε όλη την έκταση της Σαντορίνης, σας περιμένουν για να σας παρουσιάσουν  την ιστορία  και τις μοναδικές στον κόσμο ομορφιές του νησιού.
Η πιο γνωστή σε όλους διαδρομή, είναι από τα Φηρά (η πρωτεύουσα του νησιού) προς το παλιό λιμάνι. Μία διαδρομή με απίστευτη θέα την παλιά και νέα καμμένη (Το ηφαίστειο της Σαντορίνης). Γραφική διαδρομή στην οποία καλείστε να κατεβείτε (και κατά συνέπεια να ανεβείτε) 588 σκαλοπάτια!!! Τώρα εάν το ανέβασμα σας τρομάζει μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τελεφερίκ, εάν δεν  θέλετε να χαλάσετε το γραφικό στοιχείο της διαδρομής σας, τότε κάποιο γαϊδουράκι θα σας περιμένει πρόθυμο να σας κουβαλήσει πίσω στα Φηρά!
Ένα ακόμα οδοιπορικό με αφετηρία τα Φηρά, είναι η διαδρομή Φηρά – Οία. Η διάρκειά το είναι λίγο παραπάνω από μία ώρα. Η διαδρομή θα σας αποζημιώσει με το παραπάνω μια και περνάει απο τα χωριά Φηροστεφάνι,  Ημεροβίγλι, Βουρβούλο και άλλους μικρούς και γραφικούς οικισμούς μέχρι να καταλήξετε στην Οία. Εκέι μπορείτε να ξεκουραστείτε και άν σας αρέσει το κολύμπι επιβάλετε να κάνετε μπάνιο στο Αμμούδι!!!


Και πάμε στις πιο δύσκολες, αλλά ταυτόχρονα και τις πιο όμορφες διαδρομές! Προορισμός αυτή την φορά είναι το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία

Υπάρχουν πολλά μονοπάτια τα οποία μπορείτε να ακολουθήσετε για να καταλήξετε στο μοναστήρι του Προφήτη Ηλία και μπορείτε να επιλέξετε κάποια από αυτά ανάλογα το σημείο πού βρίσκεστε. Πρόσβαση σε κάποιο μονοπάτι έχετε από την Περίσσα, το Καμάρι και τον Πύργο.
Σημείωση: Ακόμα και για τις μικρές αποστάσεις είναι απαραίτητο να έχετε νερό μαζί σας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες καθώς και άνετα παπούτσια τα οποία να καλύπτουν τον αστράγαλο και να μην είναι καινούργια.


Αριστερά: Το μονοπάτι που αδηγεί από το Καμάρι στην αρχαία Θήρα. 



















































Hike route 1567519 - powered by Wandermap 
Είσαι χρήστης iPhone, Android ή Windows Mobile? Κατέβασε δωρεάν το spot4U στην συσκευή σου και βρες τα πάντα στην Σαντορίνη. Γρήγορα εύκολα και δωρεάν! Κλικ εδώ