Μπουρεκάκια Λευκής μελιτζάνας με γέμιση φάβας και λιαστή ντομάτα


Ο σεφ Χρήστος Παυλόπουλος δημιούργησε μία λαχταριστή καλοκαιρινή συνταγή, βασισμένη σε τοπικά Σαντορινιά προϊόντα.

Υλικά:
Ενάμισι κιλό Λευκή μελιτζάνας Σαντορίνης
Μισό κιλό Φάβα
6 Λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 αβγά
 Άνηθος
1 Κρεμμυδάκι
Τριμμένη φρυγανιά
250gr Ανθότυρο
Αλάτι – πιπέρι και τσίλι προαιρετικά

Εκτέλεση:
Κόβουμε την μελιτζάνα φέτες σε πάχος μισού εκατοστού Τις τηγανίζουμε σε λάδι και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά για 2 ώρες.
 Βράζουμε την φάβα μαζί με το κρεμμύδι και την ξαφρίζουμε συνέχεια, μέχρι να γίνει ένας χυλός. Αφού κρυώσει, ρίχνουμε το ανθότυρο και τις λιαστές ντομάτες, τον ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπίπερο και για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων λίγο τσίλι.  Ανακατεύουμε μέχρι ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε τις φέτες τις μελιτζάνες και παίρνουμε μια κουταλιά της σούπας από το μείγμα της φάβας. Το βάζουμε στην μια άκρη της μελιτζάνας και διπλώνουμε σε ρολό.

Πανάρισμα:
Χτυπάμε και τα 3 αβγά σε ένα πιάτο  και σε ένα δεύτερο πάτο, βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά.  
Βουτάμε το ρολό πρώτα στην τριμμένη φρυγανιά, μετά στο αβγό και τέλος πάλι στην φρυγανιά.
Αφού πανάρουμε όλα τα μπουρεκάκια, τα αφήνουμε για δύο ώρες στο ψυγείο και στην συνέχεια επαναλαμβάνουμε το πανάρισμα ακριβώς με την ίδια σειρά (φρυγανιά-αβγό-φρυγανιά). Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι

Καλή Όρεξη