Καταδυτικά σημεία στην Σαντορίνη



Οι ομορφιές της Σαντορίνης είναι γνωστές σε όλον το κόσμο. Εκείνο το οποίο δεν είναι γνωστό, είναι ότι η μοναδική της ομορφιά, επεκτείνεται και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Για του φίλους της κατάδυσης η Σαντορίνη έχει να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες, που δύσκολα θα συναντήσει κάποιος στα Ελληνικά νησιά. 




Ναυάγια:
Σε κοντινή απόσταση από τα ηφαίστεια στην καλντέρα, βρίσκονται 4 ναυάγια. Για την ακρίβεια στον βυθό της Σαντορίνης υπάρχουν 3 πλοία και ένα ρυμουλκό. Το καθένα από αυτά σας περιμένει να σας αφηγηθεί την δική του ιστορία...






Ασπρονήσι.
Μια έκπληξη περιμένει του φίλους που θα επισκεφτούν το μικρό νησάκι στην καλντέρα. Σε βάθος τεσσάρων μέτρων, ξεκινάει ένα τοίχος, το οποίο ακολουθώντας το θα σας οδηγήσει στα 70 μέτρα και αφού σχηματίσει ένα σκαλοπάτι, συνεχίζει την καθοδική του πορεία και χάνεται μια και φτάνει τα 250 μέτρα. Συντροφιά σ' αυτή την καθοδική πορεία, θα σας κρατήσει η μοναδική χλωρίδα και πανίδα που έχει εναπτυχτεί κάτω από αυτές τις ιδιαίτερες συνθήκες
   Ενδιαφέρον παρουσιάζει η υποθαλάσσια ζωή στους δύο ύφαλους της Σαντορίνης, τόσο στην Περίσσα, όσο και στους Αδιάβατους


Μικρό Φαράγγι ( Kamari Point)

Ένα άλλο σημείο που αξίζει να δει o επισκέπτης είναι το μικρό φαράγγι ! Το σημείο αυτό ονομάζεται Καμάρι point και έχει επίσης θαλάσσια ζωή και μερικά είδη από κοράλλια.



Σπήλαια Λάβας
Για το τέλος, αφήσαμε τα σπήλαια λάβας τα οποία μετατρέπουν την κατάδυση στην Σαντορίνη, σε μοναδική εμπειρία, σε παγκόσμιο επίπεδο. Δύο ηφαιστειακές εκρήξεις στην ιστορία του νησιού, τόνοι καυτής λάβας ψύχθηκαν στα νερά της καλντέρας και το αποτέλεσμα; Ένα μαγευτικό υποθαλάσσιο τοπίο από σπήλαια λάβας. Τα συγκεκριμένα σπήλαια, όπως ήταν αναμενόμενο, κέντρισαν το ενδιαφέρον του γνωστού σε όλους εξερευνητή Ζακ Ι. Κουστό. Σήμερα ο επισκέπτης στην είσοδο του ενός σπηλαίου, αντικρίζει μία πλάκα φόρο τιμής, την οποία τοποθέτησε ο γιος του Κουστό προς τιμή του πατέρα του.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Mediterranean Dive Center και τον Γιώργο Αραμπατζή, για την πολύτιμη βοήθειά του και το φωτογραφικό υλικό.